Witamy na oficjalnym forum AdWords

Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy chodzi o 
Widok prosty
Dwa filtry w jednym raporcie niestandardowym
Chciałbym w raporcie niestandarowym (grupa danych: sesje, analiza wymiarów: typ ruchu) wyfiltrować jedynie ruch organic, direct i refferal. Jeśli ustawiam jako filtr tylko jeden, np. organic, wtedy dane są właściwe. Kiedy jednak dodaję kolejny warunek, np. direct - nie wyświetlaja mi się żadne dane....
Cześć,musisz skorzystać z wyrażeń regularnych, żeby to osiągnąć.Skonfiguruj filtr w ten sposób:Uwzględnij Domyślne grupowanie kanałów Wyrażenie regularne organic|direct|referralp.s.referral przez dwa ...
Tomek, wielkie dzięki - działa
Google Tag Manager i User Id
Witam, Chciałbym skonfigurować Google Tag Manager z powiązaniem User Id. Kod na wszystkich stronach wygląda następująco:"dataLayer = [{"&uid":111111}];(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start':new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0],j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src='//www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f);})(window,document,'script','dataLayer','GTM-1111111');" GTM skonfigurowałem zmienną &uid i dodałem do pola Analytics. Sam widok z User_Id zdaje się działać prawidłowo, ponieważ ruch cross device jest widoczny, jednak transakcje e-com...
W sumie skoro zakup wymaga logowania to teoretycznie wszystkie transakcje powinny być z user ID. Ciężko powiedzieć dlaczego tak nie jest. Możesz dalej szukać, ale ja więcej pomysłów na tą chwile nie m...
Może jakieś opóźnienie mają? Będę monitorować.Dziękuję za pomoc.
Polski słownik w nowym edytorze
Do starego edytora dało się doinstalować polski słownik i dało się aktywować sprawdzanie pisowni. Czy w nowym edytorze 11+ też się da to zrobić? Jak? Pomocy
U mnie na Win7 działa, gdy są rozszerzenia. Mamy więc opis już dla dwóch wersji Windowsa
Sorry, że nie odpisałem. Ja to w ogóle miałem już te pliki w odpowiednim katalogu, bo kiedyś już próbowałem to podczepić, tylko wtedy nie było jeszcze w ogóle tej opcji konfiguracyjnej.Ale też - tak j...
Dynamiczne reklamy - brak wyświetleń
Witam mam problem z dynamicznymi reklamami ( nagłówek generowany automatycznie na podstawie treści witryny ). Od kilku dni włączone, dodane automatyczne miejsca docelowe jak i w ustawieniach kampanii podana domena dla dynamicznych reklam. Niestety żadna reklama nie generuje wyświetleń. O czym zapomn...
url: słowotitle_page: słowo
Sprawdź, czy na pewno w Google są zaindeksowane strony, które spełniają zdefiniowane przez Ciebie kryteria.Np. jeśli twoja strona to www.example.com i chcesz kierować reklamy na adresy zawierające www...
Reguły w GTM
Witam serdecznie, Jest sklep internetowy na , którym znajdują się karty produktów z dołączonymi do nich filmami i bez filmów. Jaką należy utworzyć regułę , aby tag tylko sie uruchamiał na na stronie produktów z filmami ? Dodam , iż utworzyłem regułę , aby tag się odpalał na stronie z produktami.
A co w przypadki jeśli nie ma unikatowego ID , tylko jest unikatowa div class
To zamiast funkcji document.getElementById możesz użyć funkcji getElementsByClassNameNp. tak:if(document.getElementsByClassName("nazwa_klasy").length){...}
W jaki sposób Google Analytics sumuje wyniki?
Posiadam dane z kilku kont reklamowych i potrzebowałbym podanie łącznej liczby z poszczególnych pozycji jeśli chodzi o źródło pozyskania ruchu, czyli dokładnie mówiąc jaka jest formuła na zliczenie pozycji w Excelu? Interesują mnie m.in. takie pozycje jak: Współczynnik odrzuceń, Strony/sesja, Śr. cz...
współczynnik odrzuceń = ilość odrzuceń / ilość sesjistrony/sesje = ilość odsłon / ilość sesjiśr. czas trwania sesji = czas trwania sesji / ilość sesjiwspółczynnik konwersji celu = ilość konwersji / il...
Tomasz,dzięki za odpowiedź.
Konfiguracja celu - ścieżka: Ekran/strona
W jednym z kroków (wybór dostawy) strona generuje zmienny adres: /order1.php?t=1435438805 Zmieniają się oczywiście cyferki. Jak to zapisać za pomocą wyrażeń regularnych, żeby działały lejki?
Super A czy fakt, że ludzie czasami najpierw się logują a potem dodają do koszyka, a innym razem najpierw dodają a potem logują należy jakoś uwzględnić przy budowie takiej ścieżki celów...?
Nie musisz tego uwzględniać. Kolejność nie ma znaczenia. Użytkownik może "zaliczyć" dany krok ścieżki w dowolnym momencie trwania sesji.Natomiast warto wiedzieć jak takie sytuacje są przedstawione w r...
Reklama Zaakceptowana, [jeszcze się nie wyświetla]
Witam. Zrobiłem sobie testową reklame z budżetem o oszałamiającej wartosci 10 PLN. Reklame zrobilem wczoraj okolo 15:00 Dość szybko wyskoczył napis ''zaakceptowana'' , ale cały czas powyżej tego jest napisane ''jeszcze się nie wyświetla'' Mam czekać spokojnie az w koncu bedzie aktywna, czy coś zrobi...
Odswieżam.Znalazłem chyba sedno problemu (pozornie banalne), wszedłem w ustawienia kampanii i jest tam w rubryce napisane że start kampani 28.06.2015 a więc jutro.Zmieniłem date na dzisiejszą i czekam...
To 0,08 może także być przyczyną jeśli się nie uruchomi, w zależności od tego jak ustawiłeś kierowanie reklam. Ustaw na np: 1,01zł i zaczekaj dobę. Jeśli się nie uruchomi to proponuję przyjrzeć się ki...
Konfiguracja śledzenia e-commerce
Witam, Mam pytanie odnośnie konfiguracji śledzenia e-commerce. Załóżmy mam kod typu: ga('require', 'ecommerce'); // ładowanie modułu e-commerce ga('ecommerce:addTransaction', { 'id': '12345', // ID transakcji 'affiliation': 'Sklep partnerski', // Nazwa sklepu lub programu partnerskiego 'revenue': '1...
Rafał - kod, który wstawiłeś nic nie zrobi bez dodatkowego wywoływania funkcji z obiektu pageTracker, który tworzysz. To co trzeba zrobić, żeby to działało to:1. za pomocą metody addTrans dodać info o...
Mariusz C, jeśli chcesz sam wprowadzać wtyczkę ecommerce to masz tu implementacje na przykładzie od Google - https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/ecommerce#booyaJak...
zwrot niewykorzystanych środków
Dzień dobry, piszę, bo nie mogę znaleźć odpowiedzi na stronie i na forum. Interesuje mnie taka sytuacja. Wpłacam do systemu 2 000 zł za pomocą płatności ręcznej. Całość pięknie się księguje i mam do dyspozycji tą kwotę na działania reklamowe. Czy jeśli po jakimś okresie czasu zostanie mi 500 zł to m...
Ja mam identyczny problem. Z tym, że w szczegółach: kod banku podałem, ale nie wiem jaki dla mBanku podać "kod oddziału"...formularz drukuje się w wersji angielskiej, ten kod oddziału to ten "branch c...
Ja załatwiałem to przez support bez tego formularza. Wystarczyło podać dane firmy oraz nazwę banku, numer konta, IBAN, SWIFT.